Omega 3 en suppletie

geplaatst in: Geen categorie | 0

Melanie is gestart met werken met omega 3 en andere suppletie. Het valt op dat veel klachten van het bewegingsapparaat niet alleen maar komen van buitenaf, maar ook van binnenuit. Ons voedingspatroon is niet altijd ideaal, door bijvoorbeeld bewerkte voeding, daardoor verschuift de omega 3: omega 6 verhouding in het lichaam en kunnen er klachten ontstaan of in stand gehouden worden. 

Heeft u pijnklachten die maar niet over gaan of bent u erg moe, lees deze blog dan zeker even goed door.

Omega 3, meten is weten!

Je kunt straks bij Melanie het meten is weten traject starten. Het meten is weten traject, is een traject van 6 maanden. Aan het begin wordt de omega 3:omega 6 verhouding en het percentage omega 3 in het celmembraan getest. Na 5 tot 6 maanden omega 3 te hebben gebruikt, wordt dit opnieuw getest. De (zelf)test wordt middels een vingerprik gedaan.

Bij veel mensen is de verhouding tussen omega 3 en omega 6 verstoord, we krijgen simpelweg teveel omega 6 binnen via onze voeding en te weinig omega 3. Dit kan tot verschillende klachten lijden, zoals ontstekingen in het lichaam, pijn, vermoeidheid.

Veel mensen hebben al eens omega 3 capsules gebruikt en dit lijkt dan niet te werken. Dit komt omdat in de meeste omega 3 capsules de vetzuren geoxideerd zijn, ze hebben daardoor een te lage EPA en DHA waarde en werken niet goed. Dit kunt u testen door een capsule open te knippen, ruikt het naar vis dan is de olie geoxideerd en doet het meer kwaad dan goed. 

Een hoogwaardige omega 3 olie is niet geoxideerd, daardoor ruik en proef je geen vis en hebben een hoge EPA en DHA waarde.

Door het gebruik van een hoogwaardige omega 3 olie, kun je deze verhouding weer goed krijgen.

De hoogwaardige omega 3 olie is een pure bron van vitale Full Spectrum Omega-3-vetzuren, afkomstig van 100% wilde kabeljauw, opgevist uit de Noordelijke IJszee. De olie bevat veel EPA en DHA (1420 mg per 10 ml). Deze vetten zijn essentieel voor de hersenontwikkeling, juiste werking van het immuunsysteem en de bloeddrukregulatie. Dagelijkse inname is cruciaal voor optimale ontwikkeling.

Het gebruik van omega 3 olie heeft gunstige effecten op hartfunctie, hersenfunctie, gezonde botten en tanden, spierfunctie, het immuunsysteem, opname van calcium en fosfor (vit d), en zichtfunctie. 

Tevens is het ook mogelijk om de vegan variant af te nemen, dit is een hoogwaardige omega 3 algenolie.

Vitamine K2/D3

Vitamin K2+D3 bevordert gezonde botten en bloedvaten. De combinatie van deze vitamines kan het risico op botontkalking en hart- en vaatziektes verminderen. Vitamine K2 helpt de bloedvaten flexibel te houden, terwijl vitamine D3 de botweefsel bouwende osteoblasten stimuleert. Osteoblasten zijn cellen die botsynthese en -mineralisering regelen, zowel bij de aanmaak van het bot als tijdens de groei ervan.

De vitamine K2/D3 heeft gunstige effecten op bloedstolling, spierfunctie, gezonde botten en tanden, immuunsysteem en opname van calcium en fosfor

 

Overige vitamines

Naast vitamine K2/D3 kunt u ook kiezen voor het energie booster supplement. Hier zitten onder andere magnesium, zink en vitamine c in.

De basis voor alle suppletie en gezonde voeding

Om vitamines en mineralen in de cel te krijgen, dient de cel gezond te zijn. Een gezonde cel heeft voldoende omega 3 in zich en kan hierdoor optimaal vitamines in zich opnemen en afvalstoffen uitscheiden.

Mocht u nu al gebruik maken van suppletie, dan kan het zo zijn dat door te weinig omega 3, deze niet goed wordt opgenomen in het lichaam en kan het lijken of de suppletie niet werkt.

Zowel de omega 3 als de vitamine K2/D3 gaan via een traject van 6 maanden, omdat je na 6 maanden echt goed kunt zien wat de effecten zijn van de suppletie op het lichaam. 

Het 6 maanden traject is zowel met als zonder zelftest af te nemen.

Wilt u meer informatie over deze hoogwaardige suppletie of wilt u starten met een traject, neem dan contact op met Melanie voor meer informatie