We zijn nog geopend, update vanuit het KNGF

geplaatst in: Nieuws | 0

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie heeft gisteren spoedoverleg gehad met zorgverzekeraars en het Ministerie van VWS.

Zij hebben na dit overleg aan fysiotherapiepraktijken gevraagd of zij open willen blijven om de huisartsen en ziekenhuizen te ondersteunen. Dat wij de zorg blijven bieden die nodig is om ouderen te ondersteunen na bijvoorbeeld valtrauma’s, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen en het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Door deze maatregel worden huisartsen en ziekenhuizen niet overbelast door klachten die in de fysiotherapiepraktijk thuishoren en hoeven mensen met cruciale beroepen niet thuis te komen zitten door bijvoorbeeld rugklachten.

Wij zijn dus geopend! U kunt dus gewoon bij ons onder behandeling blijven of komen met klachten aan het bewegingsapparaat.

Waar moet u rekening mee houden, indien u naar de behandeling komt:

  • Neem 1 of bij voorkeur 2 handdoeken mee
  • Geef geen hand bij binnenkomst
  • Was u handen bij onze wasbakken
  • Hou er rekening mee dat de behandeling aangepast kan worden om de veiligheid van u en ons personeel te kunnen blijven bewaken.
  • Zeg af indien u klachten heeft, zoals het RIVM heeft vermeld, hoesten, verkoudheid of koorts en blijf dan ook binnen.

Uiteraard nemen wij ook de hygiëneregels in acht. Wij wassen vaker onze handen met zeep en desinfecteren daarna met alcohol. Ook maken wij vaker de deurklinken en de behandelbanken e.d. schoon.