Medical taping

Het bijzondere van deze vorm van tapen is dat er gewerkt wordt met een elastische tape die met een bepaalde rek op de huid wordt aangebracht. Hierdoor kunt u als patiënt niet alleen blijven bewegen, de tape activeert ook de juiste richting waarin het gewricht beweegt en laat spieren minder gespannen zijn, waardoor de pijn sterk kan afnemen.
Dit maakt deze techniek uitermate geschikt voor toepassing in de sport. Doordat de tape als het ware de huid wat lift, krijgen de bloedstromen onder de huid meer ruimte. Hierdoor kan de tape ook bij andere klachten goede resultaten behalen. Het bevordert de genezing bijvoorbeeld bij forse bloeduitstortingen, maar ook bij hoofdpijn- of menstruatieklachten.
Het toepassingsgebied mag breed genoemd worden. Zo wordt bij Snepvangers fysiotherapie van medical taping gebruikgemaakt bij: nabehandeling van (sport)blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook hematomen), houdingscorrecties, pijndemping, ondersteuning van gewrichtsfuncties, vergroting van complete stabiliteit, behandeling van klachten door overbelasting en tegen hooikoorts.

Voor meer informatie zie: http://www.fysiotape.nl/